Synagoge van Zwolle
Home

Dit is de website van de synagoge van Zwolle. Op deze website vindt u informatie over: het gebouw; de geschiedenis van de Zwolse joden; de stichtingen die het gebouw in stand houden en beheren; de organisaties die regelmatig van het gebouw gebruik maken; hoe u ons kunt steunen om de synagoge te laten voortbestaan en welke ruimten u kunt huren.

De synagoge wordt in stand gehouden door de Stichting Voortbestaan Synagoge Zwolle. Elders op deze website vindt u informatie over haar activiteiten (klik hier).

In de synagoge worden rondleidingen voor groepen van minstens 15 personen georganiseerd door de Stichting Judaica Zwolle, die diverse activiteiten organiseerd in de synagoge. Een rondleiding kan worden aangevraagd via de website van deze stichting (klik hier).

In de synagoge is door de Stichting Judaica Zwolle ook een tentoonstelling over Joods leven in en om Zwolle ingericht. Deze is buiten de winterperiode één keer in de maand op een zondagmiddag opengesteld voor publiek. In de Judaica-agenda kunt u de datums en tijden van openstelling vinden (klik hier).


Tentoonstelling Componisten in Oorlogstijd

Op zondag 1 augustus wordt in de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8 de tentoonstelling Componisten in Oorlogstijd geopend.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Joodse Gemeente Zwolle, de Leo Smit Stichting en de Bob Hanf Stichting.

In Zwolle zal naast deze tentoonstelling ook een aantal schilderijen van de veelzijdige kunstenaar Bob Hanf te zien zijn.

De tentoonstelling is voor het publiek toegankelijk op iedere woensdag en iedere zondag van 14.00 - 16.30 uur. Looptijd van de tentoonstelling is van 4 augustus tot 29 oktober, uitgezonderd de periode van 5 tot en met 29 september. In verband met een reeks Joodse feestdagen is de synagoge in die periode voor andere activiteiten dan de diverse diensten gesloten.